maandag 9 mei 2011

Gizzi's Keukenmagie: Gebakken Haloumi

Een perfect receptje voor een rapido zomermaaltje uit mijn nieuwe favoriete kookboek van een geweldig leuke dame! 
Voor 4 personen heb je nodig:
  • 400 gram haloumi (schapenkaas), in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik zwarte ogenbonen van 200gram, uitgelekt
  • 1 grote rijpe avocado, geschild en gehakt
  • 1 grote trostomaat, van zaden ontdaan en gehakt
  • 2 lente uitjes, gehakt
  • 1 verse rode chillipeper
  • 1 knoflookteen, gepeld en geraspt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • sap van 1 limoen
  • extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
Wrijf de plakjes haloumi in met olijfolie en leg ze in een hete pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en leg ze dan op een schaal.

Neem een kom en meng daarin de overige ingredi├źnten (dat is dus alles behalve de kaas en olijfolie). Schep deze salsa over de haloumi. Dien onmiddellijk op.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen