maandag 9 mei 2011

Gizzi's Keukenmagie: Gebakken Haloumi

Een perfect receptje voor een rapido zomermaaltje uit mijn nieuwe favoriete kookboek van een geweldig leuke dame! 
Voor 4 personen heb je nodig:
  • 400 gram haloumi (schapenkaas), in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik zwarte ogenbonen van 200gram, uitgelekt
  • 1 grote rijpe avocado, geschild en gehakt
  • 1 grote trostomaat, van zaden ontdaan en gehakt
  • 2 lente uitjes, gehakt
  • 1 verse rode chillipeper
  • 1 knoflookteen, gepeld en geraspt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • sap van 1 limoen
  • extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
Wrijf de plakjes haloumi in met olijfolie en leg ze in een hete pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en leg ze dan op een schaal.

Neem een kom en meng daarin de overige ingrediënten (dat is dus alles behalve de kaas en olijfolie). Schep deze salsa over de haloumi. Dien onmiddellijk op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten