zondag 20 november 2011

Top 5 slanke eyeopeners

Gelezen in de Jan en een beetje advies (of commentaar) van mezelf toegevoegd:


  •  Moeite om eten weg te gooien? Alle restjes opeten-en dus je lichaam als kliko gebruiken-is pas echt zonde.
  • Kook liever voor 2 dagen, of vries wat je over hebt in.
  • Vruchtensappen zijn caloriebommen. In een glas appelsap zitten evenveel calorieën als in een glas cola. Geldt niet voor versgeperste sapjes, maar t is wel t beste om een combinatie te maken van groenten en fruit.
  •  's Avonds laat zin om aan te vallen op chocolate chip cookies? Ga gewoon naar bed; grote kans dat je honger met moeheid verwart. En anders (doe ik vaak) ga je voor een beker warme (geiten)melk met honing en een banaan.
  •  Afvallen en mayonaise gaan heel goed samen, met dank aan de 3%-vet variant. Hier ben ik het niet mee eens. Check goed de etiketten van mayo, vaak zit er suiker in. Ga liever voor echte mayo (die van Ton bv) en gebruik dan gewoon wat minder. 
  • Taartjes of hapjes afslaan is niet onbeleefd. Het is een keuze voor jezelf, en daar dwing je respect mee af. Kies liever 1 keer per week voor iets wat je echt heel erg lekker vindt en waarvan je weet dat er zo min mogelijk rotzooi in zit. Kies dus bv niet voor fabrieks pepernoten, maar liever voor home made lekkers. Zo bakken wij in de winkel alles met echte  bio roomboter, eieren, ongebleekte suiker etc...


En vergeet niet te bewegen! Gewoon altijd voor de trap kiezen, als t even kan op de fiets naar je werk, lekker veel wandelen en los gaan op vrolijke muziek in je eigen huiskamer. 


Foster the people-muziek om vrolijk van te worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten