donderdag 8 maart 2012

Oat and Coconut Cookies


Voor ongeveer 24 koekjes heb je nodig:
125g ongezouten roomboter
160g bloem
100g gemalen kokosnoot (die van de natuurwinkel is echt het lekkerst!)
180g lichtbruine basterdsuiker
100g havermout
snufje zout
1 eetlepel honing 
1/2 theelepel baking soda (online verkrijgbaar bij Unlimited Health)
2 eetlepels heet water


Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Alle droge ingrediĆ«nten (behalve de soda) vermengen. Verhit de boter (totdat ie gesmolten is) en de honing in een klein pannetje op een heel laag vuurtje. Mix the soda met 2 eetlepels heet water en voeg dit aan het boter en honing goedje toe. Giet dit alles bij de droge ingrediĆ«nten en kneed met je handen tot een stevig deeg. Maak hiervan losse balletjes van ongeveer 3 cm per stuk. Leg de balletjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat en bak 15 minuten in de voor verwarmde oven. De koekjes moeten nog een beetje chewy uit de oven komen. Niet overbakken dus! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen