donderdag 15 augustus 2013

Avocadotaart

foto:Desiree Koppes

Afgelopen lente maakte ik, voor een yoga&food workshop, deze TO DIE FOR avocadotaart.

Nodig voor de bodem:
200g walnoten
250g dadels
50g pistachenoten
20g sesamzaad
rasp van een halve citroen

Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïg deeg. Verdeel dit over een ingevette springvorm van 18cm. Druk het deeg goed aan met de achterkant van een (natte) lepel.

Nodig voor de vulling:
4 rijpe avocado's
sap van 1 citroen
6 eetlepels bio honing (of rijststroop)
merg van 1 vanillestokje
5g agar agar
1,5 DL water

Pureer in een keukenmachine de avocado's (in stukjes), het sap, de honing en de vanille. Breng in een pannetje 5g agar agar met 1,5 DL water al roerend aan de kook. Blijf 2 minuten goed doorroeren. Haal de pan daarna van het vuur en voeg 6 EL avocadopuree aan toe. Meng dit weer met de rest van de puree. Schenk het in de springvorm en laat 2 uur goed afgedekt opstijven in de koelkast.

P.S> Deze taart maak ik zondag 25-8 met de VEGAN brunch (reserveren: info@beterenleuk.nl)

RECEPT afkomstig uit de HAPPIFOOD!

1 opmerking: