donderdag 13 januari 2011

Old school peperkoek


Geinspireerd op het recept van Moeder Smolders (94) uit Volkskrant Magazine van zaterdag 8 januari.

Benodigdheden (voor een cakeblik):
* 4 bio scharreleieren
* 2 dl water
* 1 pak zelfrijzend bakmeel
* 500 gram rietsuiker
* 6 theelepels koekkruiden
* 3 eetlepels maple syrup

Verwarm de oven voor op 150 graden en vet het cakeblik in. Zoals Moeder Smolders zegt: ' Goed invetten, tot boven aan de randjes.' Klop de eieren met een staafmixer in een grote kom tot ze schuimen.Voeg het water toe en klop weer. Meng daarna het bakmeel, de bakpoeder en de ruitsuiker erdoor. Als laatste gaan de koekkruiden en maple syrup erbij. Giet het mengsel in het blik en bakken maar! Anderhalf uur maar liefst.

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker en leuk om te bakken.
    Maar wat en hoeveel moet ik me voorstellen bij 1 pak zelfrijzend bakpoeder?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Hanneke,

    Niet dat ik jouw recept niet uit wil proberen, maar... heb jij ook nog het origineel uit VK magazine? Ik kan het thuis niet meer vinden en on line ook niet!

    Hartelijke groet,
    Eva

    BeantwoordenVerwijderen