maandag 21 februari 2011

Pittige wortelsoep vs De Jeugd van Tegenwoordig


Wat een kou afgelopen weekend! Gister was ik voor het eerst  in de Amsterdam Arena naar Ajax kijken en het plezier werd enigszins overschaduwd door een niet te stoppen koude voeten irritatie. Maar vond het toch een hele belevenis. Eenmaal thuis smachtte ik naar soep. In een blink of the eye gemaakt & ultra verwarmend. Om het in culi termen te benoemen: ultiem comfort food! Allez, wat je nodig hebt voor een pittig wortelsoepje voor 2:

2 grote winterpenen (in grove stukken)
1 teen knoflook (kleingesneden)
1 ui (kleingesneden)
1 stukje gember (kleingesneden)
1/2 rode peper zaadjes verwijderd (klein gesneden)
blokje groentebouillon
1 blik kokosmelk
paar blaadjes koriander

Verhit wat sesamolie in een grote soeppan. Fruit de knoflook, ui, peper en gember ongeveer een minuutje. Voeg de wortel toe en laat een minuutje op medium vuur verwarmen (wel een beetje roeren af en toe). Water + blokje groentebouillon erbij totdat alles onder water staat, kwartiertje laten pruttelen. Alles in de blender totdat het een gladde puree is. Hup, terug in de pan en voeg de kokosmelk toe. Het geheel nog even goed verwarmen (niet koken!) en in een kom ermee! Voeg voor het opdienen nog een paar blaadjes koriander en vers gemalen zwarte peper toe. Ik at de soep als avondmaaltijd met sesamzaadjes en doperwten erin. Binnen no time was ik weer op temperatuur!

En wat doet de Jeugd van Tegenwoordig in dit verhaal? Gewoon een portie pure vrolijkheid! Lekker voor bij het hardlopen of als je in je huiskamer even wilt dansen. Mijn favoriet van hun cd De Lachende Derde: Get Spanish.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten