foodiesmagazine.nl |
3 eieren
250 gram rietsuiker
1/2 liter halfvolle melk (ik ben fan van Arla)
11/4
1 theelepel vanille extract
300 gram tarwebloem
1/2 theelepel zout
2 volle theelepels zuiveringszout (verkrijgbaar bij Unlimited Health)
160 gram volkorenmeel (ik heb boekweit gebruikt)
25 gram havermout
450 gram rabarber in dunne schijfjes
300 gram diepvries aardbeien in 4 stukjes gesneden
geraspte schil van 1 bio sinaasappel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren bakjes. Klop de eieren en suiker in een grote mengkom door elkaar. Roer de melk, olie en vanille door het eimengsel. Zeef de tarwebloem met zout en zuiveringszout in een andere kom, voeg het volkorenmeel en de havermout toe en roer alles door het eimengsel. Voeg rabarber en aardbei en sinaasappelschil toe, mengen en vul de vormpjes voor driekwart met het mengsel. Bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze gaar zijn en terugveren als je erop drukt. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Met bovenstaand recept maak je ongeveer 30 muffins! Dus of je maakt je klasgenoten/ collega's/vrienden heel blij of je vriest een gedeelte in.
Heerlijke combinatie! Ben gek op rabarber dus dat ga ik zeker een keer maken. Ik kom binnenkort een keertje lunchen!
BeantwoordenVerwijderen