vrijdag 18 november 2011

Pecannoten-karameltaart


Home Made is vorig jaar terecht uitgeroepen tot kookboek van 2010. Logisch dat Yvette van Boven met een opvolger kwam. Ik vind dit boek iets minder omdat er naar mijn idee teveel zware winterkost (gezien de titel vrij logisch) in staat. En ook de stijl van vormgeving heb ik nu wel gezien. Echter, op het gebied van zoet leuke nieuwe recepten. Dit is er 1 van! Een very easy peasy taartje!


Voor het deeg
200g bloem
100g suiker
100g boter
1 ei


Voor de vulling
125g pecannoten
3 eieren
50g boter,gesmolten
150g lichte basterdsuiker
150g golden syrup (ik heb agave/maple syrup gebruikt)
50ml slagroom


Kneed vlug een mooi deeg van de ingredienten ervoor en leg het ingepakt in plasticfolie een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Druk het uit in een beboterde lage pievorm van 24 of 26 cm, het liefst 1 met losse bodem. Snijd de randen mooi bij. Rooster de noten kort in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen. Meng de overige ingredienten, behalve de noten, kort met een garde en giet deze vulling in de pievorm. Verdeel de noten netjes op de vloeibare vulling en zet de taart heel voorzichtig in de oven. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de taart helemaal koud worden voor je'm aansnijdt.


Mocht je een stukje willen proeven: de taart is vandaag verkrijgbaar in de winkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen